Tuesday, October 4, 2011

Apa tu Android?

Android? Satu nama yang tak asing lagi dengan pengguna Smartphone. Android merupakan OS di dalam certain2 smartphone. Apa itu OS?

OS merupakan perisian wajib di dalam sesuatu komputer. Untuk mudah faham, windows vista dan windows 7 merupakan contoh OS dalam komputer. OS untuk smartphone seperti Android, iOS dan sebagainya.

Sebabkan aku pengguna Android, so nak bercerita la tentang kelebihan android ni. Baru je pakai Android ni dalam sebulan macam tu. And i'm enjoy using it. :)

Kelebihan Android ialah banyak apps yang boleh didownload secara percuma. Hanya perlu pergi ke market, then browse and download. Tapi pastikan yang di pilih itu apps percuma. Apps untuk Android ada juga yang berbayar, jangan tersilap pilih.

Android juga mempunyai banyak apps. Maksudnya ambil kamera sebagai contoh, taip je camera kat market, akan banyak la apps yang berkaitan kamera akan keluar. Pilih mana yang menarik perhatian dan download. Simple je.

Tapi, setiap OS pun ada kelebihan masing2. Cuma sebagai pengguna Android, i really love it.

p/s: nak tau aku pakai hp apa? tunggu next post. hehehe
2 Comments
Comments

2 comments:

ixana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhhh!!henset apakah????hehhee~

Nwx said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak tau kena tunggu.. hehe..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...